EIA Subsidie

Wat houdt de EIA subsidie in?

De EIA subsidie staat voor Energie Investeringsaftrek subsidie. De EIA subsidie is bedoeld om energiebesparing en de inzet van duurzame energie door ondernemingen te stimuleren. Investeringen in energiebesparende technieken en duurzame energie levert niet alleen een besparing op in energiekosten maar ook een fiscaal voordeel omdat minder inkomsten- of vennootschapsbelasting behoeft te worden afgedragen. Je kan subsidie krijgen voor specifieke producten die op de ‘EIA lijst’staan en voor generieke investeringen.

Vergoeding EIA subsidie

Het aftrek percentage van investeringen die voorkomen op de zogenaamde energielijst is 58%. Het netto-voordeel bedraagt dan veelal 11 tot 14,5% van het investeringsbedrag.

Jouw product op de EIA lijst?

Als je zelf een energiezuinig product produceert dan kan jouw product wellicht op de EIA lijst opgenomen worden. MRK ONE kan je helpen om dat voor elkaar te krijgen. Neem in dat geval contact met ons op.

Waarom MRK ONE?

MRK ONE zorgt niet alleen voor jouw subsidieaanvraag, maar denkt, als jij dat wil, ook graag mee. Dit houdt in dat we samen de richting bepalen en vaststellen in een praktisch innovatieplan of verbeterplan. Met de EIA subsidie kun jij dit plan realiseren. Ook kun je gebruik maken van onze (ICT) kennis en vaardigheden om (nieuwe) werkprocessen vorm te geven.

Contact over deze subsidie

Innovators EIA Subsidie:

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?