Subsidie duurzaamheid

Subsidie duurzaamheid

De overheid heeft als doel om duurzaamheid in brede zin te stimuleren onder andere via subsidie duurzaamheid. Duurzaamheid is een breed begrip, maar het komt er in het kort op neer dat in een duurzame wereld mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn. De aarde kan het totaal van onze consumptie dan dragen, ook op langere termijn.

In een niet-duurzame situatie wordt er roofbouw gepleegd op de aarde: we putten de natuurlijke rijkdommen sneller uit dan ze zich kunnen herstellen. Vaak wordt gesproken over de ‘ecologische voetafdruk’, een maat voor de hoeveelheid ruimte die per persoon nodig is om alles wat die persoon verbruikt te produceren. In de westerse wereld is deze voetafdruk inmiddels een veelvoud van de ruimte die de aarde per persoon te bieden heeft. Met andere woorden: als alle aardbewoners zo zouden¬†consumeren als wij dat gemiddeld doen zijn er meerdere aardbollen nodig.

Benieuwd of u in aanmerking komt voor een subsidie duurzaamheid? Onze subsidieadviseurs helpen u graag! Neem contact op voor meer informatie.

Innovators Subsidie duurzaamheid:

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?