WBSO Subsidie 2022

WBSO, hét middel om je innovatiekosten te verlagen

Met de WBSO subsidie kunnen bedrijven de financiële lasten van R&D-activiteiten (Research & Development) fors verlagen. De WBSO subsidie verlaagt namelijk de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor R&D-projecten, bijvoorbeeld voor prototypes of onderzoeksapparatuur. De regeling kan worden aangevraagd voor twee soorten projecten:

  • De ontwikkeling van technisch nieuwe fysieke producten, fysieke productieprocessen of programmatuur.
  • Technisch-wetenschappelijk onderzoek.

Vergoeding WBSO subsidie

De WBSO subsidie vergoed 32% van de R&D loonkosten (voor starters is dit zelfs 40%!) . Hierdoor kun je met de WBSO subsidie flink besparen op loonkosten en uitgaven voor R&D-projecten.

Voor zelfstandig ondernemers (zzp’ers) die minimaal 500 onderzoeksuren per jaar maken, is er een vaste aftrek. Startende zelfstandig ondernemers ontvangen daarnaast extra aftrek.

Jaarlijks maken meer dan 20.000 bedrijven gebruik van deze regeling!

Waarom via MRK ONE je WBSO aanvragen ?

Omdat wij zorgen voor een succesvolle aanvraag en een probleemloze afhandeling tegen lage kosten. Bovendien kijken wij verder dan de WBSO omdat je waarschijnlijk ook gebruik kan maken van andere interessante Nederlandse- en Europese innovatiesubsidies.

Lage kosten

Voor onze full service WBSO begeleiding rekenen wij een zeer concurrerende succesfee (no-cure-no-pay). Ook is het mogelijk een combinatietarief af te spreken (mix van succesfee en abonnement). Dat is vooral interessant als je van meerdere subsidies gebruik maakt.

 

Contact over deze subsidie

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?