MIA subsidie

Ben je ondernemer en wil je fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de MIA regeling! Haal het maximale uit jouw subsidie kansen!

Wat is de MIA regeling?

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stimuleert milieuvriendelijke investeringen. Ondernemers worden beloond met extra aftrekmogelijkheden bij het aanschaffen van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Daarvoor zijn er twee regelingen in het leven geroepen: De Milieu-investeringsaftrek subsidie (MIA regeling) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Vergoeding MIA subsidie

Met de MIA regeling kun je profiteren van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. De Vamil biedt de mogelijkheid om 75 % van de investeringskosten op een door zelf te bepalen tijdstip af te schrijven.

Voor welke investeringen geldt dit?

Je investeringen mag je aftrekken als zij op de Milieulijst staan. Op deze lijst staan alle bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor de Vamil en MIA regeling.

De aftrek geldt voor:

– Aanschafkosten;
– Aanpassingskosten en/of aankoop van nieuwe onderdelen;
– Voortbrengkosten. Dit zijn de kosten die je maakt wanneer je onderneming het bedrijfsmiddel zelf produceert.
– Kosten voor milieuadviezen. Dit geldt alleen voor mkb-bedrijven.

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor de MIA regeling?

Neem contact op met MRK ONE om erachter te komen of je investering in aanmerking komt voor deze subsidies. MRK ONE zorgt niet alleen voor jouw subsidieaanvraag, maar denkt, als jij dat wil, ook graag mee. Dit houdt in dat we samen de richting bepalen en vaststellen in een praktisch innovatieplan of verbeterplan. Met de MIA regeling kun jij dit plan realiseren. Ook kun je gebruik maken van onze (ICT) kennis en vaardigheden om (nieuwe) werkprocessen vorm te geven.

Contact over deze subsidie

Innovators MIA subsidie:

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?