Loonsubsidies

Werkgever- en loongerelateerde subsidies

Nederland is, qua subsidies, een sociaal land. Er zijn meer dan 100 landelijke regelingen waar werkgevers gebruik van kunnen maken. Bovendien komen er dagelijks nieuwe regelingen bij.  

So far so good. Maar helaas blijkt uit onderzoek dat meer dan de helft van de werkgevers geen gebruik maakt van de regelingen waar hij/zij recht op heeft. De oorzaak daarvan is dat je als werkgever, door de wirwar van subsidies, het overzicht verliest. Zo blijft er dus veel subsidiegeld ongebruikt op de plank liggen. 

Bij MRK ONE vinden we dat zonde. Daarom helpen wij onze klanten om passende loonsubsidies te vinden en aan te vragen. Dat ontzorgt, en levert potentieel (tien)duizenden euro’s per jaar op. 

Gratis Loonsubsidiecheck

Hoe doen we dat? Met onze Loonsubsidiecheck bieden wij een laagdrempelige oplossing om te onderzoeken of er werkgeverssubsidies zijn die je de afgelopen jaren niet benut hebt. Zodra we deze vinden vragen wij deze subsidies aan. Natuurlijk nemen we daarbij alle zorgvuldigheid in acht, houden we ons aan de geldende privacyregels en nemen we de klant zoveel mogelijk werk uit handen. 

Waarom worden loonsubsidies slecht benut? 

Subsidies in de loonsfeer worden niet automatisch aan werkgevers toegekend.  Het vraagt veel inspanning om deze subsidies op je bankrekening gestort te krijgen. Bij het subsidieproces gaat de wetgever ervan uit dat de werkgever gebruik maakt van de subsidieregelingen zodra die subsidie van toepassing is. Dat blijkt in de praktijk niet zo te werken. Men weet vaak niet dat een (nieuwe) regeling van toepassing is, laat staan of deze van toepassing is op jouw situatie. En ben je er tegen alle verwachtingen in toch uitgekomen, loop je tegen de demotiverende papierwinkel aan… Gevolg: de subsidiegelden blijven op de plank liggen. 

‘Vreemd dat dit gebeurt, maar bij ons zijn de subsidiezaken goed geregeld’, horen wij veel werkgevers zeggen. Uit talloze onderzoeken, door onder andere het UWV, is gebleken dat 57% van de werkgevers één of meerdere subsidies laat liggen. Men weet dus niet dan men iets mist! 

Hoe werkt onze Loonsubsidiecheck?

We analyseren je salarisgegevens over de afgelopen jaren op werknemersniveau (geanonimiseerd) om te kijken of er aanspraak is op een subsidieregeling. Is dit het geval dan vragen wij de gemiste subsidies alsnog aan. Natuurlijk zijn we daarbij zorgvuldig en nemen we de privacy van jou en je medewerkers in acht.

Contact over deze subsidie

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?