Innovatiebox

De Nederlandse Rijksoverheid wil ondernemers die succes hebben met hun innovaties fiscaal belonen. Hiervoor is de innovatiebox in het leven geroepen.

Wat houdt de innovatiebox in?

De innovatiebox zorgt ervoor dat winst die voortkomt uit eigen innovatie tegen een lager winstbelastingtarief wordt belast. Over het gedeelte van de winst dat direct te relateren is aan innovatieve projecten draagt de onderneming geen 20-25% vennootschapsbelasting af, maar slechts 9%. Dat kan zeer interessant zijn!

Innovatiebox via WBSO subsidie of octrooien

Zowel octrooien als WBSO toekenningen kunnen als ‘toegangskaart’ voor de innovatiebox dienen. In overleg met de fiscus wordt bepaald welk gedeelte van de winst aan de eigen innovatie is toe te schrijven, afhankelijk van de toegepaste toerekenmethodiek. Wanneer hiervan een goede uitwerking is gevonden en de fiscus akkoord gaat, kan een overeenkomst voor meerdere jaren worden getroffen.

Wil je weten of je gebruik kan maken van de innovatiebox of wil je een WBSO/Octrooi traject starten op weg naar gebruik van de innovatiebox? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact over deze subsidie

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?