Innovatiebox

De Nederlandse Rijksoverheid wil ondernemers belonen die succes hebben met hun innovaties. Hiervoor is de innovatiebox in het leven geroepen.

Wat houdt de innovatiebox in?

De innovatiebox zorgt ervoor dat winst die voortkomt uit eigen innovatie tegen een lager winstbelastingtarief wordt belast. Over het gedeelte van de winst dat direct te relateren is aan innovatieve projecten draagt de onderneming geen 20-25% vennootschapsbelasting af, maar slechts 5%.

Innovatiebox via WBSO subsidie of octrooien

Zowel octrooien als WBSO toekenningen kunnen als ‘toegangskaart’ voor de innovatiebox dienen. In overleg met de fiscus wordt bepaald welk gedeelte van de winst aan de eigen innovatie is toe te schrijven, afhankelijk van de toegepaste toerekenmethodiek. Wanneer hiervan een goede uitwerking is gevonden en de fiscus akkoord gaat, kan een overeenkomst voor meerdere jaren worden getroffen.

Waarom MRK ONE?

MRK ONE zorgt niet alleen voor jouw subsidieaanvraag, maar denkt, als jij dat wil, ook graag mee. Dit houdt in dat we samen de richting bepalen en vaststellen in een praktisch innovatieplan of verbeterplan. Met de Innovatiebox kun jij dit plan realiseren. Ook kun je gebruik maken van onze (ICT) kennis en vaardigheden om (nieuwe) werkprocessen vorm te geven.

Contact over deze subsidie

Innovators Innovatiebox:

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?