WBSO vanaf 2022 flexibeler dan ooit!

21 februari 2022

WBSO vanaf 2022 flexibeler dan ooit!

De WBSO is een stuk flexibeler geworden omdat je nu door het jaar heen nieuwe projecten kan aanmelden vanaf de eerst volgende maand. Je kunt ook extra uren aanvragen als je merkt dat er toch meer uren geschreven worden dan verwacht werd.

Het populaire WBSO-instrument had het nadeel dat je tot het einde van je ‘oude’ aanvraagperiode moest wachten om nieuwe aanvragen te doen of om extra uren aan te vragen op al lopende projecten. Dat is nu verleden tijd.

Je kunt nu nieuwe projecten of extra uren, kosten en uitgaven direct indienen zodat die de eerst volgende maand gebruikt kunnen worden. Elke WBSO-aanvraag heeft een einddatum van 31 december en je mag drie aanvullende aanvragen indienen die minimaal 3 maanden lang moeten zijn.

Kosten en uitgaven in je aanvraag?

Over 2021 kan je kosten en uitgaven op projecten verantwoorden die voor de WBSO in aanmerking komen, ook als je deze niet aangevraagd hebt. Voor 2022 is het beleid voor kosten en uitgaven weer strenger geworden en mag je alleen kosten(soorten) en uitgaven verantwoorden die in de aanvraag zijn opgenomen. Als dit problemen oplevert kan dit opgelost worden door een nieuwe aanvraag in te dienen voor de extra kosten met een goede beschrijving erbij. Als je gebruik maakt van het forfait, dan krijg je €10 bovenop het uurtarief en hoef je geen kosten of uitgaven bij te houden.

Nieuwe projecten aanmelden

In 2022 kun je in totaal 4 keer een aanvraag doen. Neem in contact op met je MRK ONE-adviseur als er wijzigingen zijn. Wij helpen je graag bij het opstellen van een nieuwe of aanvullende aanvraag. Nog geen vaste adviseur? Neem dan contact met ons op via 024 3021000 of stuur een bericht naar info@mrk-one.nl

Liever persoonlijk contact?